Teletilojen lukituspalvelu

KTL1e-lukitusratkaisu palveluna tietoturvallisen teletilaan

 

 

 

Teletila osana tietoturvaa

Kiinteistön tietoturvan toteutumisen kannalta keskeistä huolehtia teletilan lukituksesta. (Lue enemmän teletilasta täältä).

Viranomaiset ovat määränneet, että teletiloihin ei saa päästä ulkopuolisia ihmisiä, ainoastaan teleoperaattoreille ja tietoverkkourakoitsijoille tulee taata viivytyksetön pääsy tiloihin.

Rakennuksen omistaja on vastuussa kiinteistön yhteisten teletilojen ja sisäverkon tietoturvallisuudesta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin määräys kiinteistön sisäjohtoverkosta (65D/2019 M) sisältää yleiset vaatimukset rakennusten teletilojen lukitukselle ja tietoturvallisuudelle.

 

Tyypilliset ongelmat teletilojen lukituksessa

Teletilojen KTL1e
-lukitusratkaisu

Emsec tarjoaa teletilojen valvontasopimuksen piirissä oleville kiinteistöille lisäpalveluna teletilan lukituksen päivitys teleoperaattoreiden ainoaan yhteiseen KTL1e-avainsarjaan.

Samaan palvelusopimukseen voidaan liittää myös tarvittaessa putkilukon ja reittiavaimen asennus, jotta asentajille voidaan taata viivytyksetön kulku teletiloihin. 

Lukituksen ajantasaistaminen säästää rahaa kiinteistölle, koska jatkossa asentajien laskutettavaa työaikaa ei kulu avainten noutamiseen ja palauttamiseen huoltoyhtiöstä. Asennustyöt sujuvoituvat ja turhat ajokilometrit jäävät pois. 

Lukituksen uusiminen KTL1e-avainsarjaan kannattaa, koska sitä voivat käyttää teleoperaattorit-, sähkö-, tele- ja antenniurakoitsijat, energia- ja vesilaitokset, pelastustoimi ja hissiyhtiöt.  

KTL1e-järjestelmä on kustannustehokkain lukitusjärjestelmä, koska sen myötä järjestyy ison ammattilaisjoukon päivittäin tarvitsema kulkuoikeus kiinteistöihin ja se säästää selvää rahaa. 

 

One key-2-620x310

Palvelun sisältö

Tarjoamme teletilan valvontasopimusasiakkaillemme lisäpalveluna lukituksen uudistamista KTL1e-avainsarjaan.

1. Teletilan lukitus modernisoidaan Liikenne- ja viestintäviraston suosittelemaan, teleoperaattoreiden ainoaan yhteiseen avainsarjaan (KTL1e), joka helpottaa kulkuoikeuksien valvontaa ja sujuvoittaa teleasentajien pääsyä teletilaan.

2. Tarvittaessa uudistamme myös kiinteistön reittiavaimen ja putkilukon, jos sellaiset puuttuvat. 

3. Palvelu on helppo hankkia ilman mittavia alkuinvestointeja. Palvelu on  kuukausiveloitteinen ja sen hinta määräytyy tarvittavien KTL1e-lukkojen määrästä sekä reittiavaimen ja putkilukon uudistamisesta.

Lukituspalvelu on liitettävissä ainoastaan lisäpalveluna Emsec Oy:n kiinteistön teletilojen valvontapalvelun sopimusasiakkaille. Lue teletilojen valvontapalvelusta täältä. 

 

KTL1e-lukitusjärjestelmä perustuu Abloyn Protec 2 Cliq -järjestelmään ja se on Yrityssuojeluyhdistys ry:n ja Liikenne- ja viestintäviraston suosittelema.

Kuvat: Abloy

KTL1e-avainratkaisun hyödyt

Lukitus on viranomaisen suosituksen mukainen

Liikenne- ja viestintävirasto suosittelee kaikkia kiinteistöjä siirtymään ainoaan kaikkien operaattoreiden yhteiseen KTL1e-lukitusjärjestelmään.

Kiinteistö säästää avainten noutokulut

Työ tehostuu kun urakoitsijat pääsevät omatoimisesti KTL1e-avaimella teletiloihin. Avainten noutokulut jäävät pois kiinteistön maksuista. 

KTL1e-Avainjärjestelmä on turvallinen 

KTL1e-avainten jokainen käyttökerta tallentuu kulkurekisteriin. Kadonneet avaimet on helppo poistaa käytöstä.

Kuukausiveloitus pitää kulut kohtuullisina

Tarjoamme avainten modernisoinnin lisäpalveluna teletilan valvontapalveluun. Kuukausiveloitteisena kustannukset pysyvät maltillisena, eikä lukituksesta tule investointikysymystä.

Minimoi yllätyskuluja ja budjetoi fiksusti

Voit ennakoida sopimuksen myötä tiedossa olevat kulut pitkäksi aikaa, joten budjetointi on helppoa. Yllätyskulut jäävät historiaan.

Eliminoi tietoturvariskit 

Ajan tasalla olevat teletilojen lukitus- ja kulkujärjestelyt poistavat riskiä kiinteistön tietoliikenneverkon joutumisesta vääriin käsiin tai ilkivallan kohteeksi.

Tilaa lisätietoja KTL1e-lukitusratkaisusta

Sertifikaatit ja pätevyydet

 

AT_sertifikaatti TU asiantuntijasertifikaatti (Turvaurakointi) Finnish Cyber Security Certificate Milestone Platinum Partner Suomen vahvimmat_AA_Emsec_Oy FI ISO 9001 FI ISO 14001 Luotettava kumppani