Teletilojen valvonta

Tiesitkö, että sisäverkon tietoturvasta ja kunnosta huolehtiminen on kiinteistön omistajan lakisääteinen vastuu?

Kiinteistön teletila on hyvä tarkastaa määrävälein. Näin voidaan varmistaa, että korjausta vaativat asiat tulevat nopeasti tietoon ja kiinteistön sisäverkon määräystenmukaisuus toteutuu. Samalla kiinteistönomistaja saa tietoa sisäverkon jäljellä olevasta elinkaaresta.

 

Pyydä tarjous

Teletila vaatii asiantuntijan - toimiva sisäverkko on asukkaiden perusoikeus

Kiinteistöjen sisäverkon ja teletilan yleiskunnon kartoittaminen ja elinkaaren vaiheen määritteleminen on mahdoton tehtävä ilman alan koulutusta.

Teletilassa asioivat useiden eri operaattoreiden asentajat, mutta kokonaisvastuu kuuluu kiinteistön omistajalle.

Me varmistamme teletilan valvontapalvelussamme, että kiinteistön teletila vastaa viranomaisen antamaa sisäverkkomääräystä, ilmoitamme välitöntä korjausta vaativista puutteista valvontaraportissa ja siistimme tilan. 

Lisäksi raportista saa tietoa sisäverkon jäljellä olevasta elinkaaresta, jolloin saneeraustarve on helpompi huomioida kiinteistön lakisääteisessä pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmassa.

Näin kiinteistön omistaja voi huokaista helpotuksesta, sillä teletilat ja sisäverkot ovat asiantuntijan katselmoimia ja niiden kunnosta on olemassa yksityiskohtainen dokumentaatio.

 

Katso video teletiloista ja palvelustamme

  • Mikä teletila oikeastaan on?
  • Kuka siitä vastaa? 
  • Minkälaisia asioita teletilan suhteen pitäisi ottaa huomioon?
  • Mitä Emsecin teletilan valvontapalvelu sisältää?

 

Teletilojen valvontapalvelu

Emsecin palvelusopimukseen liittyessäsi kiinteistösi saa varmasti ammattitaitoisen nimetyn verkonhoitajan, joka vastaa kokonaisuutena sisäverkon ja teletilan kunnon valvonnasta.

Asiakkaanamme isännöitsijän tai hallituksen jäsenten ei tarvitse pähkäillä miten viranomaisten suosituksia sisäverkosta sovelletaan kiinteistön ikään suhteutettuna.

teletilan valvonta

Palvelu sisältää:

 

1. Jakamotilan yleiskunnon tarkastuksen sovituin määrävälein: lukituksen ja jakamotilan kunto, jakotelineet, kytkentärimat, valaistus, pistorasiat ja kaapelointi.

2. Tietoliikenneasiantuntijan kirjallinen arvio kiinteistön sisäverkosta, joka sisältää talokaapelit, talojakamot ja niiden koot, kiinteistöliittymät ja asennustilan. Raportti on erinomainen lähtökohta sisäverkon kunnostustarpeiden arvioimiseksi. 

3. Teletilan siistimisen valvontakäynnin yhteydessä. Pöly ja tietoliikennelaitteet sopivat huonosti yhteen, joten sen vuoksi ne on syytä puhdistaa määrävälein. Puhdistamme pölyt verkkolaiteista, jotta ne toimivat jatkossakin.  

 

Lisäksi 

  • Jatkuva tuki- ja neuvontapalvelu palvelusopimuksen piiriin kuuluvissa tietoliikenneverkon ongelmatilanteissa.
  • Huolto- ja viankorjauspalvelu sopimushintaan koko sopimuskauden ajan.
 

Tee tästä palvelupyyntö 

Kun sisäverkon yhteydet tökkivät tai teletilassa on vikaa, saat kätevästi Emsecin asiantuntijan apuun jättämällä meille palvelutilauksen tästä. 

Tee tästä palvelupyyntö

 

Tee tästä tukipyyntö 

Kun sisäverkon yhteydet tökkivät tai teletilassa on vikaa, saat kätevästi Emsecin asiantuntijan apuun jättämällä meille tukipyynnön tästä. 

 

Tee tästä tukipyyntö

Palvelun hinnoittelu

Palvelun hinta perustuu kiinteistön teletilojen ja laitteistojen lukumäärään, sekä tarkastuksen laajuuteen ja tarkastuskäyntien määrään. Sopimuskokonaisuus teletilan valvontapalvelusta laaditaan aina kiinteistön olemassa olevien teknisten ratkaisujen ja käyttäjien tarpeiden mukaan.

Pääsyjärjestelyt vaikuttavat myös hintaan. Esimerkiksi KTL1e-lukitus (reittiavain) mahdollistaa verkonvalvojan omatoimisen pääsyn teletilaan, jolloin kiinteistö säästää avainten noutoon ja palaukseen tai ovenavauksen odotteluun kuluvan ajan veloituksen.

Palvelu on vuosimaksullinen. Laskutusrytmi on riippumaton tarkastuskäynnin ajankohdasta.

Kuinka usein tarkastuskäynti tehdään?

Liike- ja toimitilakiinteistöissä käy teleoperaattoreiden asentajia usein, jolloin valvontakäyntejä kannattaa tehdä useita kertoja vuodessa. Kaupallisissa kiinteistöissä sujuvat verkkoyhteydet ovat elintärkeitä, joten kiinteistön omistajat haluavat huolehtia tele- ja laitetilojen moitteettomasta kunnosta.

Tyypillisesti asuinkerrostalossa tehdään tarkastuskäynti kerran vuodessa. Jos taloyhtiö on pieni tai teleoperaattoreiden asennuskäyntejä on harvakseltaan, tarkastusväliksi voidaan sopia esimerkiksi joka toinen vuosi. 


Uutta!


Lisäpalvelu sopimusasiakkaillemme

Teletilan asianmukainen lukitus ja kulkujärjestelyt helpottuvat, kun tilaat lisäpalveluna teletilaan KTL1e-lukituksen, joka on myös Traficomin suosittelema tapa lukita kiinteistön yhteiset teletilat.

Tutustu tästä

abloy_protec2_cliq

 

 

7 faktaa kiinteistöjen teletiloista

Teletilojen valvontapalvelumme numeroina

+0

Emsecin valvomaa kiinteistöä

0

Kaupungissa Suomessa

+0

Tehtyä valvontakäyntiä

 

Katso myös usein kysytyt kysymykset

Olemme koostaneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, jotka liittyvät teletilaan, sisäverkkoihin ja palvelumme sisältöön.

Tutustu tästä

Close-up of connected wires in socket at sever room

Lue myös sisäverkkoaiheisia blogejamme

7 min read

Taloyhtiön tietoturvasta huolehtiminen kuuluu isännöitsijän rooliin

Tietoturva ei ole ainoastaan yritysten asia. Myös taloyhtiön tietoliikenneverkossa kulkevat tiedot ovat...

2 min read

KTL1E-lukitus mahdollistaa tietoturvan ja sujuvat pääsyjärjestelyt

Useat taloyhtiöasiakkaamme ovat havahtuneet, että sisäverkkomääräys edellyttää sekä teletilojen lukitsemista...

 

Pyydä tarjous teletilan valvontapalvelusta

Sertifikaatit ja pätevyydet

 

premier-badge AT_sertifikaatti tu_asiantuntijasymboli Finnish Cyber Security Certificate Suomen vahvimmat_AA_Emsec_Oy FI ISO 9001 FI ISO 14001 Luotettava kumppani